mimosa

Ženske v politiki: borke sodobne družbe

 

Ob 8. marcu, mednarodnem dnevu žensk in simbolu njihove politične, kulturne in družbene enakopravnosti, prireja tržaški pokrajinski odbor SKGZ javno srečanje z ženskami, ki zasedajo pomembne funkcije v institucionalnih telesih. Srečanja so bodo udeležile senatorka Tatjana Rojc, zgoniška županja Monica Hrovatin, repentabrska županja Tanja Kosmina, tržaški občinski svetnici Valentina Repini in Sabrina Morena ter predsednica zahodnokraškega rajonskega sveta Maja Tenze.

Pogovor bo osredotočen na položaju žensk v družbi, gospodarstvu in politiki. Kljub pomembnim dosežkom ostaja namreč še veliko neenakosti med spoloma: diskriminacija na trgu dela, razlike v plačah, problematike vezane na zaščito materinstva, idr. O vsem tem in o marsičem drugem se bo z uglednimi gostjami pogovarjala Martina Jazbec, zgodovinar Štefan Čok pa bo uvodoma predstavil življenje in delo prvih slovenskih parlamentark Marije Bernetič in Jelke Gerbec.

Zaradi omejitev, ki jih narekujejo ukrepi proti širjenju koronavirusa, bo dogodek potekal v virtualni obliki na aplikaciji Zoom v ponedeljek 8. marca 2021, ob 18. uri.
 

Povezane objave

Evropske in občinske volitve: Slovenci v Italiji ostajajo zvesti demokratičnim naprednim silam
Romano Prodi na predstavitvi knjige o Mitji Volčiču in v Novi Gorici ob 20-letnici vstopa Slovenije v EU
V Evropski prestolnici kulture naj ostanejo meje odprte