occupazione-italiana-41-43

Z OGNJEM IN MEČEM. Italijanska zasedba Jugoslavije 1941-1943

Toplo priporočamo ogled virtualne razstave: A FERRO E FUOCO. L’occupazione italiana della Jugoslavia 1941-43 / Z OGNJEM IN MEČEM. Italijanska zasedba Jugoslavije 1941-1943, ki bo na ogled od 6. aprila do 30. junija 2021 na spletni strani: www.occupazioneitalianajugoslavia41-43.it

Ob 80-letnci napada na Jugoslavijo, so Deželni inštitut Ferruccia Parrija (nekdanji Državni inštitut za zgodovino osvobodilnega gibanja v Italiji), Deželni inštitut za zgodovino odporništva in sodobnosti v Furlaniji Julijski krajini ter Oddelek za družbene in politične vede Univerze v Trstu pripravili virtualno fotografsko razstavo z naslovom “A ferro e fuoco. L’occupazione italiana della Jugoslavia 1941-43″/Z ognjem in mečem. Italijanska zasedba Jugoslavije 1941-43.

Razstava je nastala v sodelovanju Narodne in študijske knjižnice v Trstu, Muzejem novejše zgodovine Slovenije, Documenta – Centar za suočavanje s prošlošću, APIS Umetnost za pozitivno družbeno spremembo, pod pokroviteljstvom italijanske Poslanske zbornice.

Avtorji besedil: Giancarlo Bertuzzi, Štefan Čok, Costantino Di Sante, Filippo Focardi, Brunello Mantelli, Raoul Pupo.
 

Povezane objave

Predstavili blagovno znamko Slovenci v Italiji
Na srečanju mladih Slovencev iz zamejstva in sveta zagotovila o nadaljnji podpori
Republika Slovenija obeležuje Dan državnosti