dusko2

Štipendije v spomin na Dušana Udoviča

 

 

 

Novinar in javni delavec Dušan-Duško Udovič, ki bi danes praznoval rojstni dan, je bil med pobudniki, ustanovitelji in spodbujevalci našega društva. Pravil je, da spomin na Albina Bubniča in Maria Magajno utrjuje naš zgodovinski spomin, zato smo mu hvaležni za to, kar je naredil zanju in za društvo, ki v njegov spomin razpisuje novinarsko štipendijo Dušan-Duško Udovič. Štipendijo razpisujemo v sodelovanju s Primorskim dnevnikom, Slovensko kulturno-gospodarsko zvezo, Novinarsko zbornico FJK in deželnim novinarskim sindikatom Assostampa FVG (FNSI).

Štipendija je namenjena poklicnim novinarjem, praktikantom, publicistom ter študentom novinarstva ali komunikologije, državljanom Evropske unije, ki niso še dopolnili 35. leta starosti. Namen štipendije je omogočiti in spodbuditi poklicno rast mladih na področju raziskovalnega novinarstva ter poglabljanje njihovega poznavanja slovenske narodne skupnosti v Italiji.

V letu 2019 so razpisane tri štipendije, vsaka v višini 500 evrov, za kritje stroškov obiska pri slovenski narodni skupnosti v Italiji in novinarsko reportažo, ki bo objavljena v Primorskem dnevniku. Prijava naj vključuje CV v evropskem formatu, podrobnejši načrt reportaže ter morebitni izbor člankov oziroma drugih novinarskih prispevkov.

Kandidatke in kandidati naj prijavo pošljejo na naslov Kulturno društvo Bubnič-Magajna c/o Primorski dnevnik, Ul. Montecchi 6, 34137 Trst-Trieste-s pripisom Štipendija Udovič do 31. oktobra 2019. Prijave bo proučila komisija, ki jo bo imenovalo društvo.

 

KD Bubnič-Magajna

 

Povezane objave

Predstavili blagovno znamko Slovenci v Italiji
Na srečanju mladih Slovencev iz zamejstva in sveta zagotovila o nadaljnji podpori
Republika Slovenija obeležuje Dan državnosti