fallback-thumbnail

Srečanje SKGZ in SSO z deželnimi svetovalci Forza Italia

Jutri – torek 1. februarja – se bo v prostorih deželnega sveta v Trstu odvijalo prvo uradno srečanje med predstavniki obeh krovnih organizacij Slovencev v Italiji in deželno svetovalsko skupino Berlusonijevega gibanja Forza Italia.

Delegacijo krovnih organizacij bosta vodila predsednika SSO Sergij Pahor in SKGZ Rudi Pavšič, medtem ko se bodo s strani Forza Italia seje udeležili načelnik svetovalske skupine Isidoro Gottardo v spremstvu še nekaterih deželnih svetovalcev. Sestanek bo ob 15. uri v sejni dvorani svetovalcev Forza Italia (palača Deželnega sveta – 2. nadstropje) v Trstu.

Na dnevnem redu pogovora bodo številna aktualna vprašanja, ki zadevajo izvajanje zaščitnega zakona, delovanje slovenskih organizacij in ustanov ter same vloge slovenske manjšine v sklopu širše deželne stvarnosti.

Sestanek z deželnimi svetovalci Forza Italia spada v širši niz pobud, ki jih krovni organizaciji prirejata s ciljem, da deželne institucije podrobneje seznanita s položajem, stališči in potrebami slovenske narodne skupnosti.

Povezane objave

Predstavili blagovno znamko Slovenci v Italiji
Na srečanju mladih Slovencev iz zamejstva in sveta zagotovila o nadaljnji podpori
Republika Slovenija obeležuje Dan državnosti