fallback-thumbnail

SKGZ kliče k odgovornosti Scoccimarrovo pokrajinsko upravo!

Ob vnovičnem primeru vandalskega razdejanja v prostorih poklicnega zavoda Jožef Stefan Slovenska kulturno-gospodarska zveza kliče k odgovornosti institucije, ki so bile večkrat poklicane, da javno poslopje primerno zaščitijo in opremijo z varnostnimi napravami. Takoj, ko se je razširila novica o novem nočnem vdoru “običajnih neznancev” v šolske prostore pri Sv. Ivanu je pokrajinski predsednik SKGZ za Tržaško Igor Gabrovec poklical ravnatelja DPZIO “Jožef Stefan” Igorja Sancina in mu izrazil vso solidarnost in torej vsaj moralno podporo in bližino krovne organizacije.

Potem, ko nočnih vdorov, kraj in razdejanj v šolskih prostorih zavoda Stefan ne moremo več preštevati na dveh rokah, so jasno razvidne odgovornosti tudi tržaške pokrajinske uprave predsednika Fabia Scoccimarra, ki bi bila dolžna primerno zaščititi in elektronsko zavarovati poslopje. Pred dvema mesecema (!), marca meseca, ko je bila šola že tarča neverjetno nasilnega in brezobzirnega razdejanja, je pristojni pokrajinski odbornik javno zagotovil hiter poseg, naposled pa ga ni bilo več na spregled. V tem času tudi sile javne varnosti niso nikogar izsledile, medtem pa so zlikovci že prejšnji teden ponovno vlomili v poslopje in nemoteno ukradli kar nekaj dragocenih aparatur. Le nekaj dni za tem še nov vdor in novo razdejanje.

Poškodovana je bila javna imovina in hudo okrnjene so bile didaktične zmogljivosti šole, kjer se šolsko leto izteka v znamenju velikih žrtev, napetosti in vsakdanje negotovosti. Učno in neučno osebje je prislinjeno, da dela v nemogočih pogojih, sami dijaki pa so itak v prvi osebi in torej neposredno občutili vso težo neučinkovitosti tržaške pokrajinske uprave in žal tudi nemoč sil javnega reda. Do kdaj vse to?

Povezane objave

V Evropski prestolnici kulture naj ostanejo meje odprte
Prvomajsko slavje v Števerjanu
ŽIVEL 1. MAJ!