Ljubljana, DZ.Novi predsednik vlade Robert Golob.

SKGZ in SSO čestitala Robertu Golobu in novi slovenski vladi

Predsednica Slovenske kulturno-gospodarske zveze Ksenija Dobrila in predsednik Sveta slovenskih organizacij Walter Bandelj sta danes izrazila svoja voščila za uspešno delo novi Vladi Republike Slovenije.

»Pripadniki slovenske narodne skupnosti v Italiji se od vedno prištevamo k slovenskemu narodnemu telesu, zato si srčno želimo, da bi Republika Slovenija in njene institucije skupaj z ostalimi članicami Evropske unije bile kos vsem izzivom sodobnega časa. Želiva vam uspešno delo v korist vseh Slovencev«, sta vsakemu od novih ministrov Republike Slovenije napisala predsednika krovnih organizacij v skupnih dopisih.

Specifične izzive Slovencev v Italiji sta izrazila novemu predsedniku vlade, dr. Robertu Golobu, ter Mateju Arčonu, novemu ministru za področje odnosov med Republiko Slovenijo in avtohtono slovensko narodno skupnostjo v sosednjih državah ter med Republiko Slovenijo in Slovenci po svetu. Obema sta izrazila željo po čimprejšnjem srečanju.

Specifična vprašanja sta izpostavila tudi ministrici za zunanje zadeve in podpredsednici Vlade Tanji Fajon, ministrici za kmetijsvo Ireni Šinko, ministrici za kulturo Asti Vrečko, ministru za izobraževanje, znanost in šport Igorju Papiču ter ministru za razvoj in evropsko kohezijsko politiko Aleksandru Jevšku.

Povezane objave

FORUM IDEJ: Ni res, da vsi mladi bežijo, želijo pa si priložnosti
Predsednica DZ Republike Slovenije obiskala Trst
Iz Čedada odločen poziv za dvojezično šolstvo