fallback-thumbnail

SKGZ čestitala Shaurliju in Blažinovi

Slovenska kulturno-gospodarska zveza čestita novemu deželnemu tajniku Demokratske stranke Cristianu Shaurliju in Tamari Blažini, ki je bila na nedeljski skupščini v goriškem Kulturnem domu izvoljena za deželno predsednico stranke. Obema želi veliko uspešnega dela v nelahkem času, ko je potrebno nakazati novo pot za bodočnost levosredinske stvarnosti tudi v vidiku bližajočih se evropskih in občinskih volitev.

SKGZ je prepričana, da bo novo vodstvo ustvarilo potrebno notranjo povezanost, ki je največje jamstvo za uspešno pot stranke. Naša družba potrebuje močno in uspešno vladno levosredinsko sestavo, ki bo znala postaviti v ospredje tiste vrednote, ki so izraz tradicije in obenem bodočnosti naše narodne skupnosti.

Tako kot doslej bo Slovenska kulturno-gospodarska zveza z veliko pozornostjo spremljala vsa prizadevanja stranke, ki bodo šla v smer razvoja in uveljavljanja slovenske narodne skupnosti in obmejnega povezovanja. SKGZ ceni prispevek, ki ga je stranka in njene predhodnice dala v podporo Slovencev v Italiji, dobrososedskih odnosov ter za trajen in konstruktiven dialog med večinskim narodom in našo skupnostjo.

Vodstvo SKGZ izraža posebno zadovoljstvo, da je na tako pomembno mesto bila izvoljena Tamara Blažina, ki je več desetletij posvetila prav strankarskemu življenju in naši narodni skupnosti. Predsedniško mesto pomeni tudi logična posledica njenih uspehov, saj je bila županja Občine Zgonik, nato deželna svetnica (zelo pomembno je bilo njeno prizadevanje v korist deželnega zaščitnega zakona), senatorka in nazadnje poslanka v italijanskem parlamentu.

Povezane objave

Skupaj moramo zasledovati sožitje in spoštovati različne spomine - Tiskovno sporočilo SKGZ
FORUM IDEJ: Ni res, da vsi mladi bežijo, želijo pa si priložnosti
Predsednica DZ Republike Slovenije obiskala Trst