dezelni-svet

Seja Deželnega sveta SKGZ v Štandrežu

 

 

Slovenska senatorka Tatjana Rojc se bo v ponedeljek, 11. junija, srečala s člani Deželnega sveta SKGZ, ki ga vodi Igor Kocijančič, da bi skupaj ocenili družbeno politično stanje v državi ter se posebej zaustavili pri vprašanjih, ki zadevajo slovensko narodno skupnost.

Na srečanju, ki bo ob 19. uri v prostorih Doma Andreja Budala v Štandrežu, bo senatorka spregovorila o nastanku nove vlade in vlogi parlamenta, še posebej o svoji vlogi v senatu v okviru dejavnosti Demokratske stranke.

Predstavniki tako izvršne kot zakonodajne oblasti v Rimu se bodo morali soočati s številnimi problematikami, zlasti zaradi spremenjene politične slike. Pomembno bo, da se bo nadaljeval pozitivni trend glede financiranja dejavnosti manjšine ter glede novosti, ki so bile v zadnjem mandatu izpeljane na področju šolstva in na medijskem področju. S svojim delom bo moralo nadaljevati tudi manjšinsko omizje pri notranjem ministrstvu.

Na seji Deželnega sveta bo predsednik Rudi Pavšič spregovoril o aktualnih problematikah znotraj naše narodne skupnosti, o pripravah na volilni kongres SKGZ, sodelovanju v manjšinskem organiziranem sistemu, manjšinski zastopanosti in o odnosih med novo deželno vlado in našo skupnostjo.

 

 

Trst, 7. junija 2018

 

Povezane objave

Skupaj moramo zasledovati sožitje in spoštovati različne spomine - Tiskovno sporočilo SKGZ
FORUM IDEJ: Ni res, da vsi mladi bežijo, želijo pa si priložnosti
Predsednica DZ Republike Slovenije obiskala Trst