IMG_0878-–-kopija

Predsednik Republike Slovenije Borut Pahor odlikoval Rudija Pavšiča

Predsednik Republike Slovenije Borut Pahor je danes 25. oktobra 2019 na posebni slovesnosti v Predsedniški palači vročil Rudiju Pavšiču državno odlikovanje red za zasluge
Rudi Pavšič je prejel priznanje za izjemne zasluge in dolgoletna prizadevanja pri uresničevanju pravic slovenske manjšine v Italiji ter za neprecenljiv prispevek k uveljavljanju medkulturnega dialoga.

Ob Pavšiču je red za zasluge prejel tudi nekdanji predsednik Zveze slovenskih organizacij na avstrijskem Koroškem Marjan Sturm.

V čast današnjih odlikovancev sta slovesnost z glasbo obogatili mladi umetnici, sestri, pianistka Brina Uršič in violončelistka Lora Kozlevčar, ki sta se predstavili s himno koroških Slovencev »Rož, Podjuna, Zila« Janka Mikule, Janka Olipa in Pavleta Kernjaka in s skladbo »Salut d’Amor« skladatelja Edwarda Elgarja. Dogodek so s pesmijo popestrili tudi učenci Osnovne šole Alberta Sirka iz Križa pri Trstu, prve šole s slovenskim učnim jezikom v Italiji, poimenovane po Slovencu, ki so zapeli slovensko pesem  »Tam je lepo«.

Fotogalerija.

Povezane objave

Skupaj moramo zasledovati sožitje in spoštovati različne spomine - Tiskovno sporočilo SKGZ
FORUM IDEJ: Ni res, da vsi mladi bežijo, želijo pa si priložnosti
Predsednica DZ Republike Slovenije obiskala Trst