minority-safepack-logo_0

Poziv Minority Safepack

 

 

Spoštovani!

FUEN – Federativna zveza evropskih narodnosti, ki deluje od leta 1949, šteje 90 včlanjenih organizacij in predstavlja okoli 400 narodnih in jezikovnih skupnosti. Z državljansko pobudo Minority safepack želi spodbuditi Evropsko unijo k sprejemanju boljših ukrepov za varstvo narodnih in jezikovnih manjšin ter k okrepitvi jezikovne in kulturne raznolikosti unije. Za dosego tega cilja potrebuje 1 milijon podpisov do 3. aprila 2018.

K pobudi sta pristopili tudi krovni organizaciji Slovencev v Italiji SKGZ in SSO, saj je tudi naša narodna skupnost sestavni del velike evropske družine manjšin, ki šteje približno 50 milijonov pripadnikov. Skupaj lahko dosežemo pomembne rezultate, ki bodo konkretno pripomogli k obstoju in razvoju vseh manjšinskih skupnosti.

Dosedanji podatki kažejo, da je cilj dosegljiv, zato v zadnjih tednih potrebujemo čim širšo podporo pri promociji civilne iniciative, zato apeliramo na vse vladne in nevladne organizacije ter ustanove, da pristopijo k državljanski iniciativi in aktivno pripomorejo k zbiranju podpisov.

Podpis lahko oddajo polnoletni evropski državljani na spletni povezavi  https://ec.europa.eu/citizens-initiative/32/public/#/. Podpisniki morajo obvezno izbrati državo, v kateri imajo stalno bivališče.

V kolikor je mogoče, vljudno prosiva, da vnesete na svojo spletno stran in v elektronske dopise logotip državljanske iniciative in povezavo na naslov https://ec.europa.eu/citizens-initiative/32/public/#/, tako da se bodo lahko prejemniki vaših dopisov z enostavnim klikom neposredno povezali na dotično spletno mesto.

Za pozornost in pomoč se vam vnaprej iskreno zahvaljujeva in vas prav lepo pozdravljava.

        Rudi Pavšič                                                      Walter Bandelj

    predsednik SKGZ                                                  predsednik SSO

Povezane objave

Skupaj moramo zasledovati sožitje in spoštovati različne spomine - Tiskovno sporočilo SKGZ
FORUM IDEJ: Ni res, da vsi mladi bežijo, želijo pa si priložnosti
Predsednica DZ Republike Slovenije obiskala Trst