FOTO1

Poslovil se je Klavdij Palčič

Slovenska kulturno-gospodarska zveza izraža globoko pretresenost ter ganjenost ob slovesu Klavdija Palčiča. Veliki umetnik in angažiran Slovenec pušča za sabo veliko praznino.

Spominjali se ga bomo kot angažiranega pripadnika slovenske narodne skupnosti v Italiji, ki mu ob slovesu namenjamo hvaležen spomin na njegovo predsedovanje prej Slovenski prosvetni zvezi (1971-1980) nato pa Slovenski kulturno-gospodarski zvezi (1987-1996). Krovno organizacijo Slovencev v Italiji je vodil za časa epohalnih sprememb, ki jim je kot uglajen in umirjen vodja kljuboval. V spomin nanj nas bodo nagovarjale njegove umetnine, ki so že desetletja na ogledu po celi Evropi. Njegovo ustvarjanje je plemenitilo scenografske stvaritve izjemnih gledaliških in opernih hiš. Generacije otrok so in še bodo odraščale ob očarljivih ilustracijah številnih literarnih besedil, ki so v binomu z eminentnimi besednimi ustvarjalci predvsem iz našega prostora ustvarile nepozabne založniške stvaritve.

Ob izgubi moža in očeta izraža Slovenska kulturno-gospodarska zveza ženi Ani ter hčerkama Katji in Jani z družinama občuteno sožalje.

Velikega umetnika in moža se bomo spomnili med žalno sejo, ki bo potekala v v četrtek, 23. septembra, ob 19. uri v Kulturnem domu v Trstu.

Povezane objave

FORUM IDEJ: Ni res, da vsi mladi bežijo, želijo pa si priložnosti
Predsednica DZ Republike Slovenije obiskala Trst
Iz Čedada odločen poziv za dvojezično šolstvo