vabilo_skgz_blazina

Pogovor s Tamaro Blažina ob izteku poslanskega mandata

 

 

Javno srečanje s Tamaro Blažina

 

Slovenska kulturno-gospodarska zveza se želi z javnim srečanjem zahvaliti poslanki Tamari Blažini, ki zaključuje svojo dolgo in uspešno upravno-politično pot. V prostorih Narodnega doma v Ulici Filzi bo namreč priredila srečanje, ki bo v četrtek, 15. februarja, ob 18.30 in na katerem se bosta s slovensko parlamentarko pogovarjala publicistka Barbara Ferluga in novinar Sandor Tence.

Tamara Blažina je svojo politično pot začela najprej kot odbornica na Občini Zgonik, kjer je kasneje postala županja. Eno mandatno dobo je bila deželna svetnica (veliko je storila za izglasovanje deželnega zaščitnega zakona) ter deset let prebila v italijanskem parlamentu, prvi mandat v senatu, zadnjega v poslanski zbornici.

Veliko je pobud, ki jih je slovenska poslanka uresničila v klopeh obeh vej parlamenta. Posebno bogat je spisek v zadnjem mandatu: od sistemskega financiranja  manjšine, posebnega normativa v novem zakonu o javnem financiranju založniških dejavnosti, do številnih pobud v dobro slovenskemu šolstvu pa do vprašanja konvencije za slovenski RAI in novega zakona o združitvi posojilnic.

 

Trst, 9. februarja 2018

 

Povezane objave

Skupaj moramo zasledovati sožitje in spoštovati različne spomine - Tiskovno sporočilo SKGZ
FORUM IDEJ: Ni res, da vsi mladi bežijo, želijo pa si priložnosti
Predsednica DZ Republike Slovenije obiskala Trst