54b3d41a62fde

Pavšič čestital novemu predsedniku Socialnih demokratov Dejanu Židanu

Ob izvolitvi za predsednika stranke Socialnih demokratov je Dejanu Židanu in sodelavcem čestital predsednik Slovenske kulturno-gospodarske zveze Rudi Pavšič.
V dopisu mu je tako pisal: "Krmilo stranke, ki ima dolgo in pomembno zgodovino v politični stvarnosti samostojne Republike Slovenije, prevzemate v času, ki je poln izzivov in odločitev.
Ne samo v Sloveniji, marveč tudi v sami Evropi in v svetu beležimo žarišča velikih napetosti in nespoštovanja najosnovnejših človekovih pravic. Bojim se, da so dogodki v Parizu le težko opozorilo za vse nas, da je treba, ob ekonomskih, na novo naravnati tudi izhodišča, ki zadevajo medčloveško spoštovanje in sporazumevanje.
Potrebne so vrednote, ki bodo na novo zarisale družbo profitov, ki se ni izkazala in je rodila veliko socialnih razlik in nemira. Prepričan sem, da bodo vrednote, ki jih tudi Vaša stranka zagovarja v okviru evropske socialne demokracije, lahko pomagale najti odgovore na izredno zapletena in nelahka vprašanja.
Tako v Sloveniji kot tudi pri nas v Italiji so potrebni odločni premiki v to smer. Kot ste sami povedali na kongresu, je treba pripraviti politična izhodišča, ki bodo koristila ljudem v duhu pravičnejše socialne solidarnosti in večje skrbi za šibkejše in počasnejše. Tudi naša organizacija, ki se prepoznava v teh vrednotah, se posebej zavzema, da bi se tudi v prostoru, kjer živimo, uveljavile vse tiste dinamike, ki bodo naši skupnosti prinesle boljše perspektive in ji zagotovile osnovo za nadaljnje uveljavljanje.
Potrebno je, da se vsi potrudimo in da še v večji meri investiramo v bilateralno sodelovanje v duhu novih evropskih prizorišč, ki ne smejo biti naravnana samo na podlagi gospodarskih izbir. Evropa regij in Evropa medkulturnega in večjezičnega sodelovanja mora postati naša perspektiva.
Kot predstavnika zdajšnje vlade bi Vas rad posebej opozoril na potrebo, da se med Slovenci, ki živimo v sosednjih državah, in Republiko Slovenijo ustvarijo nove dinamike in razmišljanja, zato da bomo sposobni koristno naravnati naše delo v naslednjem desetletju, predvsem v interesu mlajših generacij."

Povezane objave

Skupaj moramo zasledovati sožitje in spoštovati različne spomine - Tiskovno sporočilo SKGZ
FORUM IDEJ: Ni res, da vsi mladi bežijo, želijo pa si priložnosti
Predsednica DZ Republike Slovenije obiskala Trst