fallback-thumbnail

Osrednja proslava 60-letnice osvoboditve in izhajanja Primorskega dnevnika

Številni pevski zbori s tržaške in goriške pokrajine (po vsej verjetnosti pa bo zastopana tudi Benečija) so že zagotovili svoje sodelovanje na osrednji proslavi 60-letnice osvoboditve, ki jo krovni organizaciji SKGZ in SSO v sodelovanju z včlanjenimi organizacijami in Zadrugo Primorski dnevnik prirejata v nedeljo, 15. maja, popoldne v Briščikih. Združeni pevski zbor bo izvajal venec znanih in priljubljenih pesmi odporništva in narodnih (Hej Brigade, Brigata Garibaldi, Bilečanka, Le vkup uboga gmajna, Smrt v Brdih, Stoji tam gori partizan, Kaj ti je deklica, Nov cvet, Na oknu, Primorski partizan, Vstajenje Primorske, Vrabčeva Zdravljica.) Priložnostni zbor bo vodil Herman Antonič, pri proslavi pa bo sodelovala še proseška godba, ki jo dirigira Marino Ukmar.

Uradni spored proslave zaobjema tudi spominski poklon v dopoldanskih urah pred Kosovelovim spomenikom v Trstu ter polaganje vencev na obeležja padlim v osobodilnem boju. Nekateri pevski zbori so že v minulem tednu dvignili seznam besedil in note izbranih pesmi, vsi ostali pa so vabljeni, da to storijo čimprej. Gradivo je na razpolago na sedežih kulturnih-prosvetnih zvez v Trstu in Gorici.

Na petkovem sestanku so bili obenem določeni datumi treh skupnih vaj. Prva vaja bo v četrtek, 5. maja, ob 20.30 v dvorani SKD “Igo Gruden” v Nabrežini. Datumi ostalih skupnih vaj bodo javljeni naknadno.

Povezane objave

Predstavili blagovno znamko Slovenci v Italiji
Na srečanju mladih Slovencev iz zamejstva in sveta zagotovila o nadaljnji podpori
Republika Slovenija obeležuje Dan državnosti