volitve

Na volitvah podprimo tiste, ki jim je pri srcu naša narodna skupnost!

Slovenska kulturno-gospodarska zveza spremlja z veliko zaskrbljenostjo volilno kampanjo za nedeljske parlamentarne volitve. Vedno bolj prihaja do izraza možnost, da bi lahko v Italiji prevladale tiste sile desne sredine, ki so najbolj nastrojene proti konstitutivnim vrednotam Evropske unije, proti načelu solidarnosti in nenazadnje proti spoštovanju pravic razno raznih manjšinskih skupnosti.

Množična udeležba na volitvah slehernega volivca, tudi vseh tistih, ki so se v zadnjih letih odrekli demokratični pravici sodelovanja na volilnih preizkušnjah, lahko pripomore k spremembi tega negativnega trenda in omogoči preboj vseh tistih političnih subjektov, za katere predstavlja omikano spoštovanje, pomoč šibkejšim in ovrednotenje vsakršne manjšinske sredine temeljno vrednoto, ki jo gre vedno in povsod zaščititi.

Še nikoli kot tokrat ni začrtana tako jasno meja in diskriminanta med temi dvemi pojmi demokracije, kar je še bolj očitno v odnosu do manjšinskih pravic, saj tako preteklost kot sedanjost jasno kažeta, katera politična opcija nam je naklonjena in pri kateri resno tvegamo celo nazadovanje pri spoštovanju zaščite naše skupnosti.

Že dejstvo, da je edino Demokratska stranka postavila Tatjano Rojc na vidno in konkretno izvoljivo mesto, kaže na stvarno pozornost te stranke do pričakovanj slovenske manjšine in na realno iskreni pozitivni odnos. Vsi se namreč zavedamo in razumemo, kaj pomeni za našo narodno skupnost prisotnost v rimskem parlamentu in kaj vsega so dosegli slovenski parlamentarni predstavniki v vseh povojnih desetletjih, ko jim je, prav levica prej in leva sredina kasneje, omogočila izvolitev v rimski parlament. Prepričano in složno na volišča torej, z dvojezično volilno izkaznico ter oddajmo svoj glas tistim, ki bodo dejansko ščitili naše vrednote in skrbeli za slovensko narodno skupnost v Italiji!

Povezane objave

Skupaj moramo zasledovati sožitje in spoštovati različne spomine - Tiskovno sporočilo SKGZ
FORUM IDEJ: Ni res, da vsi mladi bežijo, želijo pa si priložnosti
Predsednica DZ Republike Slovenije obiskala Trst