254162608_7353896641318083_8463040445688616738_n

Ministrica Jaklitsch na Goriškem

Ministrica Republike Slovenije za Sovence v zamejstvu in po svetu Helena Jaklitsch je sklenila dvodnevni obisk na Goriškem. Srečala se je z ustanovami in društvi, ki delujejo v mestu in na celotnem območju. Med dvodnevnim obiskom se je soočila tudi z goriškim županom Rodolfom Ziberno, sovodenjskim županom Luko Piskom in doberdobskim prvim možem Fabiom Vizintinom.

Kulturni in športni delavci so ministrici predstavili bogat krajevni družbeni utrip. Ministrica se je zahvalila za trud pri dosledni rabi slovenskega jezika in gojenje narodne zavesti ter za skrb za mlajše generacije. Ministrico sta spremljala predsednika krovnih organizacij SKGZ in SSO Ksenija Dobrila in Walter Bandelj ter generalni konzul RS Vojko Volk in konzul Peter Golob.

V torek so srečanja potekala v kulturnem domu Andreja Budala v Štandrežu, v Kulturnem domu Jožefa Češčuta v Sovodnjah ter v sprejemnem centru Gradina v Doberdobu, kjer se je soočila s predstavniki društev.

Ministrica je položila cvetje pred kipom Simona Gregorčiča v ljudskem vrtu v Gorici in pred kipom Primoža Trubarja v Rubijah. V Doberdobu se je poklonila pred spomenikom slovenskim vojakom, ki so padli v prvi svetovni vojni.

Povezane objave

Skupaj moramo zasledovati sožitje in spoštovati različne spomine - Tiskovno sporočilo SKGZ
FORUM IDEJ: Ni res, da vsi mladi bežijo, želijo pa si priložnosti
Predsednica DZ Republike Slovenije obiskala Trst