Anze-Logar

Minister Anže Logar pri Slovencih v Italiji

Slovenski zunanji minister Anže Logar je bil včeraj na uradnem obisku pri Slovencih v Italiji. V Narodnem domu v Trstu se je srečal z zastopstvom slovenske manjšine, ki so ga sestavljali senatorka Tatjana Rojc, predsednica SKGZ Ksenija Dobrila, predsednik SSO Walter Bandelj ter deželna svetnika Igor Gabrovec in Danilo Slokar. Prisoten je bil tudi predsednik Fundacije Narodni dom Rado Race. Sledil je pogovor s predstavniki Primorskega dnevnika. V popoldanskih urah je minister Logar obiskal tudi Trgovski dom v Gorici.

Glavni temi v ospredju pogovora s predstavniki Slovencev v Italiji sta bili italijanski volilni zakon in postopek vračanja Fabianijeve palače v Trstu. O obeh temah se bo Logar kmalu pogovarjal z italijanskim kolegom Luigijem Di Maiom. Glede vprašanja slovenskega predstavništva v rimskem parlamentu pričakuje od manjšine enoten predlog.

Minister se je dotaknil tudi zaskrbljujočega porasta števila okužb z novim koronavirusom. Povedal je, da si zaradi epidemioloških razmer ne želi zapiranja državnih meja, morebitna zaostritev ukrepov pa bo odvisna od obnašanja ljudi. (FotoDamj@n)

da si zaradi epidemioloških razmer ne želi zapiranja slovenskih državnih meja, dodal pa je, da je morebitno poostrovanje ukrepov odvisno od obnašanja ljudi.

 

Povezane objave

Skupaj moramo zasledovati sožitje in spoštovati različne spomine - Tiskovno sporočilo SKGZ
FORUM IDEJ: Ni res, da vsi mladi bežijo, želijo pa si priložnosti
Predsednica DZ Republike Slovenije obiskala Trst