56936024926ed

Milan Kučan gost SKGZ

Milan Kučan, prvi predsednik Republike Slovenije, bo v sredo, 13. januarja 2016, gost Slovenske kulturno-gospodarske zveze. V foyerju tržaškega Kulturnega doma bo ob 18. uri sodeloval pri predstavitvi knjige zgodovinarja Boža Repeta »Milan Kučan, prvi predsednik«. Gre za biografijo enega najpomembnejših slovenskih politikov, ki jo je izdala založba Modrijan.
Prisotnost Milana Kučana in samega avtorja večer bo povezoval novinar Dušan Udovič – bo nudila priložnost, da bo tekla beseda o sami knjigi pa tudi o drugih aktualnih vprašanjih, od obletnice osamosvojitve Slovenije vse do zdajšnjega vprašanja beguncev in žic na mejah ter sežiganja knjig.
Na večeru se bomo dotaknili še drugih tem, od odnosa Slovenije do zamejstva pa do dobrososedskih odnosov, saj sodi predsednik Milan Kučan med osrednje osebnosti, ki so veliko storile tudi na tem področju in dobro poznajo problematiko naše narodne skupnosti.
Večer z Milanom Kučanom nadaljuje niz javnih srečanj o aktualnih tematikah, ki jih je začela SKGZ z razpravo ob nedavnem referendumu o družinskem zakonu.

Povezane objave

Skupaj moramo zasledovati sožitje in spoštovati različne spomine - Tiskovno sporočilo SKGZ
FORUM IDEJ: Ni res, da vsi mladi bežijo, želijo pa si priložnosti
Predsednica DZ Republike Slovenije obiskala Trst