575542f4f3df4

Kandidata Repini in Iscra pri SKGZ

Pokrajinsko vodstvo Slovenske kulturno-gospodarske zveze se je sestalo na programskem razgovoru s kandidatoma Demokratske stranke za tržaški občinski svet Valentino Repini in Matejem Iscro. Srečanja, ki je potekalo v prostorih SKGZ v Ul. sv. Frančiška, so se udeležili pokrajinski predsednik krovne organizacije za Tržaško Tomaž Ban in člani Izvršnega odbora krovne organizacije Dorica Kresevič, Martin Lissiach in Marino Marsič.
Tomaž Ban je kandidatoma Demokratske stranke predstavil še zlasti nekatere točke, glede katerih je izrazil upanje, da si bo za njihovo udejanjenje nova občinska uprava še naprej in morda še bolj pogumno prizadevala. Ban je še posebej govoril o potrebi po uveljavljanju dvojezičnosti in o uporabi slovenskega jezika v občinskem svetu ter o pozornosti do slovenske kulturne dediščine. Potencial Trsta na gospodarskem in turističnem področju gre izkoristiti tudi v povezavi z Koprom, je še povedal.
V pogovor so se vključili tudi ostali člani Izvršnega odbora, ki so poudarili predvsem dejstvo, da so Slovenci konkretni in zanesljivi sooblikovalci našega mesta, zato je pomembno, da so Slovenci izvoljeni v tržaški občinski svet.

Povezane objave

Skupaj moramo zasledovati sožitje in spoštovati različne spomine - Tiskovno sporočilo SKGZ
FORUM IDEJ: Ni res, da vsi mladi bežijo, želijo pa si priložnosti
Predsednica DZ Republike Slovenije obiskala Trst