Nataša Pirc Musar 2

Nataša Pirc Musar na javnem srečanju v Trstu

Slovenski klub in Društvo slovenskih izobražencev vabita na javno srečanje z novoizvoljeno prvo predsednico Republike Slovenije dr. Natašo Pirc Musar.

Srečanje bo jutri, v sredo, 16. 11. 2022, ob 18. uri v foajerju Velike dvorane Kulturnega doma v Trstu. Z gostjo se bosta pogovarjala novinarja Beti Tomsič in Martin Brecelj. Vstop na dogodek bo prost.

Pred dogodkom se bo novoizvoljena predsednica na pobudo Slovenske kulturno-gospodarske zveze in Sveta slovenskih organizacij sestala tudi s slovenskimi ustanovami v Italiji. Med dogodkom, ki bo prav tako potekal v tržaškem Kulturnem domu, bo Dr. Nataša Pirc Musar predstavila svoja gledanja na prihodnje odnose s slovensko narodno skupnostjo v Italiji in spoznati pričakovanja o vzajemnem sodelovanju.

Obveščamo vas tudi, da bo v nadaljevanju večera ob 20. uri v Mali dvorani Kulturnega doma premiera plesne predstave Plenir (idejna zasnova in koreografija Daša Grgič). Dogodek je del niza Raz/seljeni in nastaja v sodelovanju s Slovenskim stalnim gledališčem. Dodatne informacije na tej povezavi.

Povezane objave

Skupaj moramo zasledovati sožitje in spoštovati različne spomine - Tiskovno sporočilo SKGZ
FORUM IDEJ: Ni res, da vsi mladi bežijo, želijo pa si priložnosti
Predsednica DZ Republike Slovenije obiskala Trst