518229696e9ec.JPEG_0

Javno srečanje s predsednico FJK Deboro Serracchiani ob izteku mandata

Predsednica Dežele Furlanije Julijske krajine Debora Serracchiani se bo ob izteku mandata srečala s slovensko narodno skupnostjo, da bi skupaj ocenili prehojeno pot in izpostavili videnja za naslednje obdobje. Srečanje bo v torek, 20. februarja, ob 20. uri v dvorani Združne kraške banke na Opčinah.

Na srečanje, pri katerem bosta sodelovali tudi krovni organizaciji Slovenska kulturno-gospodarska zveza in Svet slovenskih organizacij, so vabljeni predstavniki vseh organizacij in ustanov ter širša javnost.

Srečanje na Opčinah bo priložnost za poglobljeno razpravo glede odnosa Dežele FJK do slovenske narodne skupnosti na podlagi zaključkov, ki so bili izdelani na nedavni deželni konferenci za slovensko narodno skupnost, na kateri so bila celovito izpostavljena pričakovanja slovenske narodne skupnosti do deželne institucije. Deželna uprava ima namreč pomembno vlogo tudi pri upravljanju finančnih sredstev iz zaščitnega zakona, saj ima celovito odgovornost pri določanju gmotne pomoči tako slovenskemu organiziranemu sistemu kot javnim upravam za uporabo slovenskega jezika v javnosti. Pomembna tematika bo tudi povezovanje in sodelovanje s sosednjo Republiko Slovenijo. Nadalje, bo srečanje na Opčinah tudi priložnost za oceno zdajšnjega političnega položaja v Italiji in v naši deželi, kjer sta v središču pozornosti državnozborske in deželne volitve.

Povezane objave

Predstavili blagovno znamko Slovenci v Italiji
Na srečanju mladih Slovencev iz zamejstva in sveta zagotovila o nadaljnji podpori
Republika Slovenija obeležuje Dan državnosti