20210913 - Svab-Repini

Igor Švab in Valentina Repini ob izteku mandata v tržaškem občinskem svetu obiskala SKGZ

Podpredsednik tržaškega občinskega sveta Igor Švab se po petnajstih letih poslavlja od svetniške vloge. Na bližajočih se volitvah ne bo namreč član stranke Slovenske skupnosti več kandidiral. Ob izteku aktivne vloge v tržaškem občinskem svetu se je danes, 13. septembra 2021, s kolegico iz vrst Demokratske stranke Valentino Repini sestal s predsednico Slovenske kulturno-gospodarske zveze Ksenijo Dobrila.

Vodja krovne organizacije je izpostavila njegovo zanesljivost in uglajenost, dodala pa je tudi, da je neprecenljive vrednosti tudi to, da ni imel Igor Švab v vseh teh letih predsodkov. Igor Švab je tudi sam potrdil, da je vedno deloval izključno v korist Slovencev v Italiji in reševanju njihovih problemov. S tem je zasledoval vizijo prihodnosti Trsta ne pa njegove preteklosti. Poudaril je tudi, da je načelo sodelovanja udejanjal že ob nastopu prvega mandata, ko je s kolegoma Iztokom Furlaničem in Stefanom Ukmarjem izpostavil sistemsko in dosledno sodelovanje. Neprecenljive vrednosti pa je tudi odnos s svetnico Valentino Repini, ki je prerasel sodelovanje in se razvil v prijateljstvo. »V zadnjem mandatu sem dosegel, da so me soglasno izvolili za podpredsednika občinskega sveta, nekaj mesecev sem mu tudi predsedoval in s tem dokazal, da se znamo Slovenci odgovorno spopadati z institucionalnimi vlogami,« je dejal Igor Švab.

Valentina Repini se je spomnila obdobja, ko je pred petimi leti kot novinka prestopila prag tržaškega občinskega sveta in naletela na odličnega in izkušenega sopotnika, ki mu je izjemno hvaležna za prehojeno pot.

Oba sta delala za spremembe v Trstu ter oba sta našla pri Slovenski kulturno-gospodarski zvezi močne, zanesljive in konstruktivne sogovornike.

Povezane objave

FORUM IDEJ: Ni res, da vsi mladi bežijo, želijo pa si priložnosti
Predsednica DZ Republike Slovenije obiskala Trst
Iz Čedada odločen poziv za dvojezično šolstvo