fallback-thumbnail

Goriški lok: jutri klepatalnica z Mirkom Brulcem

Gost prve klepetalnice Goriškega loka v novi sezoni bo novogoriški župan Mirko Brulc ob izteku mandata. Po ustaljenem vzorcu bo klepetalnica v čitalnici Feiglove knjižnice v goriškem KB centru, in sicer jutri, 15. oktobra, ob 18. uri.

Kot znano, Mirko Brulc ni kandidiral za tretji županski mandat. Ob zaključku dveh mandatov pa je seveda nešteto zanimivih tem, ki zaslužijo, da se o njih javno pomenimo z županom. V prvem desetletju tretjega tisočletja je Nova Gorica doživela pravo sosledje zgodovinskih dogodkov, od priprav na vstop Slovenije v EU, do dejanskega vstopa in fizičnega padca meje med dvema Goricama ob vstopu v območje schengna, kar je prispevalo k vse večjemu pretakanju tukajšnjega prebivalstva čez nekdanjo mejo. Poudarek seveda zasluži Brulčeva aktivna vloga pri tkanju tvornih odnosov z goriškimi občinskimi upravitelji, zato da bi odpravili ovire na poti konkretne integracije dveh mest. Posebno pozornost pa je novogoriški župan namenil ravno slovenski narodnostni skupnosti v Italiji, saj je od začetka svojega županovanja upošteval »zamejske« Slovence med svojimi prioritetnimi skrbmi. Zato bo jutrišnja klepetalnica Goriškega loka priložnost za obračun pestrega in živahnega upravnega obdobja, bo pa tudi priložnost, da se goriški Slovenci javno zahvalimo županu Brulcu.

Organizatorji pri Goriškem loku napovedujejo, da gostje naslednje klepetalnice bodo predstavniki italijanske narodne skupnosti v Sloveniji; z njimi bo tekla beseda o stanju in perspektivah italijanske manjšine.

Povezane objave

Skupaj moramo zasledovati sožitje in spoštovati različne spomine - Tiskovno sporočilo SKGZ
FORUM IDEJ: Ni res, da vsi mladi bežijo, želijo pa si priložnosti
Predsednica DZ Republike Slovenije obiskala Trst