Dušan Jelinčič

Dušanu Jelinčiču nagrada Prešernovega sklada

Predsednica SKGZ Ksenija Dobrila je naslovila čestitko Dušanu Jelinčiču, prejmniku nagrade Prešernovega sklada. Dopis objavljamo v celoti.

Dragi Duško,

naj ti z vsem srcem in navdušenjem čestitam ob prejetju nagrade Prešernovega sklada tako v svojem osebnem imenu kot tudi v imenu celotne Slovenske kulturno-gospodarske zveze.

Vest nas navdaja z radostjo, ker zaslužena nagrada nosi v sebi tudi potrditev vrednosti tržaške literarne tradicije, kar daje naši Primorski ob misli na enotni slovenski kulturni prostor še večjo valenco.

Vesela sem, da lahko računamo na neutrudne literarne delavce in kulturne promoterje, kot si ti, ki lahko s svojo vsestransko zagnanostjo prispevajo k rasti in predvsem prepoznavnosti naše skupnosti. Veseli smo med drugim, da si eno od svojih zadnjih uspešnic, Tržaške prikazni, izdal pri Založništvu tržaškega tiska. Že pred nekaj leti je ZTT spodbudil tudi SKGZ, naj podpre tvojo kandidaturo ravno za nagrado Prešernovega sklada, pri čemer nismo imeli niti najmanjšega dvoma, da gre pobudo podpreti. Ravno zaradi tega se nagrade nedvomno iskreno veselimo in ti izražamo naš ponos ob njej.

Naj ti spet čestitam za odlikovanje slovenske države, hkrati pa ti želim še veliko energije, ustvarjalnosti in dobrih zgodb.

Lep pozdrav,

Ksenija Dobrila, predsednica Slovenske kulturno-gospodarske zveze

Povezane objave

Skupaj moramo zasledovati sožitje in spoštovati različne spomine - Tiskovno sporočilo SKGZ
FORUM IDEJ: Ni res, da vsi mladi bežijo, želijo pa si priložnosti
Predsednica DZ Republike Slovenije obiskala Trst