fallback-thumbnail

Dušan Jakomin 80-letnik: čestitke pokrajinskega predsednika SKGZ Gabrovca

Spoštovani g. Dušan Jakomin,

dovolite mi, da Vam v imenu organizacije, ki jo zastopam, in v svojem osebnem iskreno čestitam in voščim ob pomembnem življenjskem jubileju.

Za vami je celih osem desetletij plodnega dela na mnogoterih področij, ki široko presegajo tudi okvire uglednega duhovniškega poklica, kateremu ste zaprisežen. Vse od petdesetih let dalje skrbite za škedenjsko in širšo skupnost. Veliko ste prispevali, da se je ta skupnost ohranjala in utrjevala seveda v veri, ampak tudi v narodni zavesti in v kulturni ozaveščenosti: kot pevovodja, kot raziskovalec, etnolog, pisatelj, nenazadnje kot novinar. Kronološko zadnji Vaš podvig predstavlja začetek postopka beatifikacije msgr. dr. Jakoba Ukmarja, ki ste ga dobro poznali in je v zavesti slovenskega naroda že zapisan kot pomembna ikona v prizadevanjih za narodni obstoj in hkrati za uresničevanje spoštljivega in pravičnega sožitja med enakopravnimi narodi.

V vseh teh prizadevanjih niste sami. Za vami in z vami je vsa škedenjska in širša skupnost, kot so z vami bralci Našega vestnika, poslušalci tedenske verske radijske oddaje in seveda bralci številnih publikacij, ki ste jih izdali in še izdajate. Z vami je skupnost, ki je ponosna, ste slovenske gore list.

Dovolite mi, g. Jakomin, da Vam izrazim iskreno in občuteno hvaležnost skupnosti, kateri pripadava, in da Vam v isti sapi zaželim še dolga leta in desetletja zdravja, uspešnega dela in življenjskega zadoščenja.

Igor Gabrovec Pokrajinski predsednik SKGZ za Tržaško

Povezane objave

Predstavili blagovno znamko Slovenci v Italiji
Na srečanju mladih Slovencev iz zamejstva in sveta zagotovila o nadaljnji podpori
Republika Slovenija obeležuje Dan državnosti