Visita del Presidente della Confederazione delle Organizzazioni Slovene - SSO, Walter Bandelj, e del Presidente della Unione Culturale Economica Slovena - SKGZ, Ksenija Dobrila

Dobrila, Bandelj in Rojc pri predsednici Senata

Danes se je predsednica SKGZ Ksenija Dobrila skupaj s predsednikom SSO-ja, Walterjem Bandljem in senatorko Tatjano Rojc, srečala s predsednico Senata Republike Italije Mario Elisabetto Casellati. Predmet pogovora je bil nov italijanski volilni zakon in zajamnčeno zastopstvo za Slovence v Italijanskem parlamentu. Predsednica prvega doma države je predsednikoma zagotovila, da bo sledila perečemu vprašanju.

Predsednica Dobrila se je kolego predsednikom SSO sestala tudi s Stefanom Luppijem, direktorjem za institucionalne odnose italijanske radio-televizije RAI, ter s Ferrucciom Sepejem, vodjem oddelka za informacije in založništvo pri Predsedstvu Vlade Republike Italije. Z obema sta se predsednika pogovorila o prenovi konvenkcije za slovenske programe pri deželnem sedežu RAI za FJK. Oba sta napovedala spodbudne novosti v obdobju med majem in oktobrom.

Povezane objave

Skupaj moramo zasledovati sožitje in spoštovati različne spomine - Tiskovno sporočilo SKGZ
FORUM IDEJ: Ni res, da vsi mladi bežijo, želijo pa si priložnosti
Predsednica DZ Republike Slovenije obiskala Trst