DANIJEL2

Čestitke SKGZ Danijelu Malalanu ob imenovanju za umetniškega koordinatorja SSG

 

Predsednica SKGZ Ksenija Dobrila je izrazila Danijelu Malalanu ob imenovanju za novega umetniškega vodjo Slovenskega stalnega gledališča čestitkei v svojem in imenu Slovenske kulturno-gospodarske zveze. Žaželela mu je uspešno delo pri vodenju osrednje slovenske umetniške in kulturne ustanove Slovencev v Italiji. »Verjamem, da boste svojo novo zadolžitev še naprej izpoljnjevali z enako občutljivostjo in dovzetnostjo do skupnosti, kot ste jo doslej,« je nadaljevala Ksenija Dobrila.

Vodstvo SKGZ je prepričano, da potrebuje vodenje Slovenskega stalnega gledališča stabilnost in gleda na triletni mandat ukot na uspešen korak na tej poti.

Krovno organizacijo veseli predvsem dejstvo, da predstavlja umetniškega koordinatorja oseba, ki je trdno vpeta v okolje, iz katerega izhaja, in da gre za poklicnega gledališčnika, ki se je na profesionalni poti temeljito izpopolnjeval na drugih področjih, predvsem kulturnega managementa.

Prostor refleksije, (samo)ironije in dialoga je temeljnega pomena: gledališče je del nas in mi smo del njega, saj odseva oder navsezadnje življenje – okolja, skupnosti in posameznika: želja SKGZ je, da bi se Danijel Malalan uspešno spopadal z odrskim podajanjem podobe našega življenja. »Začenja se nova pot: naj bo postlana s polnimi dvoranami, z bučnimi aplavzi in z nepozabnimi doživetji« je zaključila deželna predsednica SKGZ.

Povezane objave

Skupaj moramo zasledovati sožitje in spoštovati različne spomine - Tiskovno sporočilo SKGZ
FORUM IDEJ: Ni res, da vsi mladi bežijo, želijo pa si priložnosti
Predsednica DZ Republike Slovenije obiskala Trst