cestitke-fedriga

Čestitke novoizvoljenemu predsedniku FJK Massimilianu Fedrigi

 

 

Predsednik SKGZ Rudi Pavšič je danes poslal čestitke novoizvoljenemu predsedniku FJK Massimilianu Fedrigi. Med drugim mu je še napisal: »Prepričan sem, da bova odslej imela priložnosti za redna srečanja v okviru omizja pri predsedniku deželne vlade, kjer bomo lahko analizirali problematike vezane na slovensko narodno skupnost. To bi dalo naši manjšini institucionalno vlogo znotraj Dežele, kateri je priznana posebnost tudi zaradi  zgodovinske prisotnosti narodnih in jezikovnih skupnosti na njenem ozemlju, ter zaradi bližine z italijansko skupnostjo v Sloveniji in na Hrvaškem.

Za našo narodno skupnost je še posebej pomembno, da se utrdijo odnosi med Deželo FJK in Republiko Slovenijo, saj tesnejše sodelovanje med sosednjimi regijami je ključnega pomena pri reševanju vprašanj, ki so vezana na narodne in jezikovne manjšine. Zaradi tega sem prepričan, da bova v kratkem našla priložnost, da spregovoriva o omenjenih problematikah.«

Predsednik Pavšič je pisal tudi slovenskima svetnikoma Igorju Gabrovcu in Danilu Slokarju, katerima je ob čestitkah izrazil pripravljenost na sodelovanje za skupno rast naše deželne, zlasti pa manjšinske skupnosti.

 

Trst,  2. maja 2018

Povezane objave

Predstavili blagovno znamko Slovenci v Italiji
Na srečanju mladih Slovencev iz zamejstva in sveta zagotovila o nadaljnji podpori
Republika Slovenija obeležuje Dan državnosti