ZSO-Celovec

Celovec: SKGZ na srečanju z ZSO

 

 

Delegacija Slovenske kulturno-gospodarske zveze je včeraj v Celovcu obiskala Zvezo slovenskih organizacij, krovno zvezo Slovencev na Koroškem.
V obeh ustanovah je prišlo pred kratkim do zamenjave predsednikov, zato je bilo srečanje namenjeno predvsem vzpostavitvi stikov med novima predsednikoma, Ksenijo Dobrila in Manuelom Jugom ter utrjevanju sodelovanja med organizacijama, ki ju družita skupne temeljne vrednote.

Na srečanju sta bila prisotna tudi dologoletna predsednika Rudi Pavšič in Marjan Šturm, ki sta orisala dosedanje sodelovanje zlasti znotraj manjšinske koordinacije SLOMAK. Organizaciji združuje predvsem želja po odprtosti in dialogu z vsemi subjekti, ki sooblikujejo življenjski prostor. Prisotni so soglašali, da je pot, ki sta jo krovni zvezi ubrali, prava.

Pozornost je bila namenjena tudi šolstvu, snovanju bodočiih sodelovanj na kulturnem področju ter evropskim projektom Italija-Avstrija.
Srečanja so se v predstavništvu SKGZ udeležili Boris Mihalič, Martin Lissiach in Marino Marsič, za ZSO pa Janko Malle in Gustav Brumnik.

 

Trst, 10. april 2019
 

Povezane objave

FORUM IDEJ: Ni res, da vsi mladi bežijo, želijo pa si priložnosti
Predsednica DZ Republike Slovenije obiskala Trst
Iz Čedada odločen poziv za dvojezično šolstvo