Luka mesec

30 let samostojnosti - Luka Mesec

Slovenska kulturno-gospodarska zveza in Združenje Bratina prirejata novo srečanje ob 30-letnici samostojnosti Republike Slovenije. Na srečanjih sodelujejo vidne osebnosti, protagonisti tridesetletne zgodbe samostojne slovenske države. Pogovori s ključnimi akterji tako osamosvojitve kot tudi aktualne slovenske politične scene temeljijo na razumevanju sedanjosti z ozirom na preteklost ter na projekcijah prihodnosti. Organizatorji želimo skupaj z gosti prehoditi dosedanjo pot mlade slovenske države in se zaustaviti pri najpomembnejših dogodkih, ki so jo zaznamovali in uveljavili na mednarodni sceni.

Tokrat bo naš gost poslanec in koordinator stranke Levica Luka Mesec. Pogovor z njim bo v sredo, 29. 9. 2021, ob 18.30 v Prosvetnem domu na Opčinah. Zaradi omejenega števila mest je prijava na srečanje obvezna, na razpolago sta telefonska številka +39 040 368094 ali e-poštni naslov skgz-ts@skgz.org. Ob vstopu v dvorano bo obvezno predložiti evropsko zeleno potrdilo (green pass). Dogodek bo potekal tudi v neposrednem prenosu na strani Facebook in kanalu Youtube SKGZ.

Luka Mesec, po rodu iz Železnikov, je leta 2012 doštudiral na Fakulteti za družbene vede Univerze v Ljubljani. Od leta 2014 je poslanec Državnega zbora Republike Slovenije. Prvič je bil izvoljen kot kandidat koalicije Združena levica, leta 2018 pa je bil izvoljen kot kandidat stranke Levica, ki je nastala leto prej po združitvi strank koalicije. Kot koordinator vodi stranko Levica od njene same ustanovitve leta 2017.

V vlogi koordinatorja Levice je trenutno eden najvidnejših in najprepoznavnejših obrazov slovenske parlamentarne opozicije. Levica navaja, kot strankin cilj, družbeno preobrazbo v demokratični in ekološki socializem. Pogovor s koordinatorjem stranke, ki sodeluje z in se zgleduje po strankah kot so Syriza, Die Linke in Bloco de Esquerda, nam daje priložnost soočanja z novim slovenskim političnim obrazom ob tridesetletnici samostojnosti Republike Slovenije.

Povezane objave

FORUM IDEJ: Ni res, da vsi mladi bežijo, želijo pa si priložnosti
Predsednica DZ Republike Slovenije obiskala Trst
Iz Čedada odločen poziv za dvojezično šolstvo