30-let-samostojnosti-Tanja-Fajon

30 let samostojnosti

 

Slovenska kulturno-gospodarska zveza in Združenje Bratina prirejata novo srečanje ob 30-letnici samostojnosti Republike Slovenije. Na srečanjih sodelujejo vidne osebnosti, protagonisti tridesetletne zgodbe samostojne slovenske države. Pogovori s ključnimi osebnostmi temeljijo na razumevanju sedanjosti z ozirom na preteklost ter na projekcijah prihodnosti. Organizatorji želimo skupaj z gosti prehoditi dosedanjo pot mlade slovenske države in se zaustaviti pri najpomembnejših dogodkih, ki so jo  zaznamovali in uveljavili na mednarodni sceni.

Tokrat bo naša gostja evropska poslanka in predsednica stranke Socialnih demokratov Tanja Fajon,. Pogovor z njo bo v sredo, 14.4.2021, ob 18.30. Zaradi omejitev, ki jih narekujejo ukrepi proti širjenju koronavirusa, bo dogodek potekal v virtualni obliki na aplikaciji Zoom in na Facebook strani SKGZ

Tanja Fajon je univerzitetna diplomirana novinarka. Podiplomski študiji s področja mednarodne politike je opravila na Univerzi v Parizu in ga nadgradila na zaključenim programom MBA na IEDC Bled. Dolgo let je bila novinarka in dopisnica RTV Slovenija iz Bruslja. V vlogi novinarke je 9 let spremljala razvoj institucij EU in pot Slovenije k današnjemu polnopravnemu članstvu v evropski družini. Od leta 2009 je poslanka v Evropskem parlamentu v politični skupini naprednega zavezništva socialistov in demokratov (S&D), v kateri bila tudi podpredsednica. Je vodja slovenske delegacije S&D, aktivna pa kot članica Odbora za zunanje zadeve in nadomestna članica Odbora za državljanske svoboščine, pravosodje in notranje zadeve (LIBE) ter predsednica Delegacije pri stabilizacijsko-pridružitvenem parlamentarnem odboru EU-Srbija. Je članica predsedstva Stranke evropskih socialistov (PES) in predsednica mreže za demokracijo PES. V maju 2020 je bila soglasno izvoljena za predsednico stranke Socialni demokratov (SD), s čimer je postala glavni protagonist levo sredinske politične scene v Sloveniji. Prepletanje med slovensko notranjo politično dinamiko in evropsko dimenzijo daje Tanji Fajon poseben privilegij in dodatno odgovornost, predvsem pa je tudi zaradi vseh teh aspektov nadvse zanimiva sogovornica. Zato ne gre zamuditi priložnosti za srečanje z ugledno gostjo.

Povezane objave

Skupaj moramo zasledovati sožitje in spoštovati različne spomine - Tiskovno sporočilo SKGZ
FORUM IDEJ: Ni res, da vsi mladi bežijo, želijo pa si priložnosti
Predsednica DZ Republike Slovenije obiskala Trst