furlanic

Iztok Furlanič pri SKGZ

 

 

Kandidat levičarske liste “La Sinistra” za nedeljske evropske volitve Iztok Furlanič se je v sklopu volilne kampanje srečal s predsednico Slovenske kulturno gospodarske zveze Ksenijo Dobrila.

Predsednica Skgz je poudarila, da manjšinska krovna organizacija rada prisluhne vsem, ki vprašajo za razgovor.

Dobrilova je poudarila, da so manjšinci prepričani Evropejci, saj se zavedajo, kaj pomeni živeti ob meji in kaj pomeni biti pod udarom nacionalističnih idej. V Evropi je od 40 do 50 milijonov prebivalcev, ki se prepoznavajo v eni izmed številnih manjšin, kar vsekakor ni zanemarljivo število.

Apetiti po Evropi svetovnih velesil kot so ZDA, Kitajska in tudi Rusija, so veliki, šibka Evropa pa je za te velesile lažji plen, prav zato je potrebna trdna in močna Evropa.

Furlanič in Dobrilova sta se strinjala, da je potrebno braniti in ovrednotiti vse tiste socialne dosežke, s katerimi se lahko ponaša Evropa. Javno zdravstvo, javno šolstvo, univerza, ki te ne prisili k obsežnemu zadolževanju, dostojne pokojnine in subsidiarnost in progresivnost davčnega sistema: to so cilji, ki si jih mora postavljati moderna levica, mala Italija pa bi s težavo kljubovala izzivom modernega sveta.

Furlanič se je obvezal, da se bo v primeru izvolitve kateregakoli kandidata levičarske liste »La Sinistra« boril za zaščito manjšinskih pravic, okrepiti pa bo treba tudi stike med raznimi evropskimi manjšinami. Ko bi evropske manjšine strnile vrste bi lahko gotovo dosegle boljše rezultate. In najbrž še bolj uspešno sodelovale v evropskih projektih čezmejnega sodelovanja.

Povezane objave

Skupaj moramo zasledovati sožitje in spoštovati različne spomine - Tiskovno sporočilo SKGZ
FORUM IDEJ: Ni res, da vsi mladi bežijo, želijo pa si priložnosti
Predsednica DZ Republike Slovenije obiskala Trst