barbara-riman

Čestitke Barbari Riman, novi predsednici Zveze slovenskih društev na Hrvaškem

 

 

Predsednik SKGZ Rudi Pavšič je čestital Barbari Riman, novi predsednici Zveze slovenskih društev na Hrvaškem, in ji zaželel veliko uspeha ob prevzemu nove pomembne odgovornosti.

Barbara Riman iz kulturno-prosvetnega društva Bazovica z Reke, po poklicu zgodovinarka in zaposlena v reški podružnici ljubljanskega Inštituta za narodnostna vprašanja, je nasledila Darka Šonca, ki je v vodstvu krovne organizacije Slovencev na Hrvaškem deloval zadnjih 23 let.

Predsednik SKGZ izraža hvaležnost dosedanjemu predsedniku Darku Šoncu, ki nosi veliko zaslug za uspešno sodelovanje med krovnima organizacijama. Bil je prepričan zagovornik slovenske manjšinske koordinacije SLOMAK in skupaj z bivšim podpredsednikom Zveze Francem Straškom veliko naredil za povezave Slovencev iz sosednjih držav Republike Slovenije.

Na skupščini Zveze slovenskih društev na Hrvaškem, ki združuje 16 društev in ustanov, so izvolili tudi Rimanovo namestnico, Jasmin Dlačić, ki je podpredsednica društva Bazovica z Reke, in še tri člane predsedstva zveze, ki so iz Zagreba, Pulja in Splita.

 

Trst, 16. maja 2018

Povezane objave

Skupaj moramo zasledovati sožitje in spoštovati različne spomine - Tiskovno sporočilo SKGZ
FORUM IDEJ: Ni res, da vsi mladi bežijo, želijo pa si priložnosti
Predsednica DZ Republike Slovenije obiskala Trst