Interreg logo

"Kiss&GO!: Dvojezični poljubi

„KISS&GO!“ je projekt, ki bo na obmejnem prostoru ponudil Italijanom in Slovencem igrivo spodbudo za spoznavanje jezika soseda. Ob evropski prestolnici kulture se bodo namreč v štirih obmejnih nakupovalnih središčih v sklopu posebne inštalacije zvrstile interkativne igre za mimoidoče, ki bodo empatično spodbujale vse, da spoznajo jezik soseda.

Projekt z naslovom Dvojezični poljubi upravljata krovni organizaciji slovenske narodne skupnosti v Italiji, Slovenska kulturno-gospodarska zveza in Svet slovenskih organizacij, ki sta združeni v Ciljnem začasnem združenju Projekt, ter krovna organizacija italijanske narodne skupnosti v Sloveniji, Italijanska unija. Projekt je izkušena partnerska naveza uspešno prijavila na razpisu v sklopu sklada za male projekte GO! 2025, ki ga financira program Interreg Italia-Slovenija 2021-2027 in ki ga upravlja Evropsko združenje za teritorialno sodelovanje Gorica.

V sklopu dejavnosti, katerih cilj je ozaveščanje in spodbujanje dvojezičnosti med prebivalci, ki živijo na področju italijansko-slovenske meje, s postavitvijo razstave oz. stojnice z digitalno-analogno inštalacijo ter informativne točke na krajih z velikim pretokom ljudi tako v Sloveniji kot v Italiji, objavljata projektna partnerja razpisa za izbor grafičnih in besedilnih elementov projekta.

Izbrani umetniki in copywriterji bodo zadolženi za oblikovanje vizualne in besedilne grafike projekta „KISS&GO!“, tako za informativno gradivo kot za promocijsko gradivo in pripomočke, ki bodo obogatili razstavo – info točko in jih bomo v sklopu projekta delili predvsem tistim obiskovalcem, ki bodo aktivno sodelovali v interaktivnih dvojezičnih igrah v okviru multimedijske postavitve.

Cilj razpisa je skratka pridobitev grafičnih in besednih spodbud za promocijo dvojezičnosti in večjezičnosti. Sodelovanje umetnikov in avtorjev pri projektu ne predvideva finančnega nadomestila, jamči pa njihovo vidljivost.

Razpis je na voljo tudi na spletnih straneh vseh projektnih partnerjev. Rok za oddajo grafičnih in besednih predlogov je 13. oktober.


Kontakti:

CZZ ATS PROJEKT
z vodilnim partnerjem društvo EUPRO
Ul. – Via Coroneo, 19
34133 Trst – Trieste
C.F.: 90149800329
PEC: projekt.ats.czz@pec.it
e-mail: kiss&go@projekt-ats-czz.eu 

UNIONE ITALIANA – ITALIJANSKA UNIJA
Ul. Osvobodilne fronte – Via Fronte di Liberazione 6/8
6000 Koper – Capodistria
Tel. +386 (0)5 63 11 220
Fax. +386 (0)5 63 11 224
e-mail: unione.it.cap@siol.net

Povezane objave

"Kiss&GO!": Dvojezični poljubi - Razpis za izbor grafičnih in besedilnih elementov projekta
Hvaležnost za žrtvovanje in zaskrbljenost nad sedanjostjo
Občina Gorica naj poskrbi za prevoz otrok!